Mam ten sam problem. Nie wiem jak to zrobić wrzucając z telefonu. Podejrzewam że się nie da. Ewentualnie wchodząc jako ze strony internetowej a nie z aplikacji bo tak nie próbowałam . Ale z moim telefonem to nie chce mi się tak bawić w takie wklejanie zdjęćTomcio pisze:Ogarnąłem jakoś Flickra z poziomu komputera i udało się dodać zdjęcia do postu.
Ale czy ktoś może mi wytłumaczyć jak dodać foto do postu z aplikacji Flickr dla Androida?
Włączam aplikację, wchodzę na moje konto, Camera Roll i wybieram zdjęcie. Klikam opcję udostęoniania i wybieram "Copy Url".
Aplikacja kopiuje link do schowka. Po wklejeniu go na forum nie widać zdjęcia. Jest tylko napis "Obrazek"
Ktoś pomoże?
Zamieszczanie zdjęć w postach
- madi9011
- Piąty stopień puzzlomaniactwa
- Kontakt:
Re: Zamieszczanie zdjęć w postach
"Jeśli marnowanie czasu daje ci radość, to nie jest to czas zmarnowany"
zapraszam : viewtopic.php?f=11&t=5642&p=66958#p66958
zapraszam : viewtopic.php?f=11&t=5642&p=66958#p66958
-
Ja na Imgurze na aplikacji na telefon nie mogę umieszczać zdjęć na forum, tylko z komputera. Po prostu w aplikacji nie widzę tych opcji (np. generowania linków), nawet nie wiem, jak wrzucić nowe zdjęcie na sam Imgur, więc w tej chwili wygląda to tak, że robię fotkę telefonem, wysyłam sobie w mailu, i kiedy odpalam komputer, robię resztę. Nie ma lekko 

-
- Pierwszy stopień puzzlomaniactwa
Z poziomu przeglądarki w telefonie Flickr generuje długi link ale też nie przynosi to oczekiwanego efektu.
Przy udostępnianiu z przeglądarki nie ma opcji BBCode i to jest pewnie problem.
Na tą chwilę nie udało mi się ani z aplikacji ani z poziomu przeglądarki w telefonie.
Jedyna opcja to wrzucanie z kompa ale to jest trochę uciążliwe...
Szkoda, że dedykowana aplikacja nie posiada takich opcji jak wersja "komputerowa".
Przy udostępnianiu z przeglądarki nie ma opcji BBCode i to jest pewnie problem.
Na tą chwilę nie udało mi się ani z aplikacji ani z poziomu przeglądarki w telefonie.
Jedyna opcja to wrzucanie z kompa ale to jest trochę uciążliwe...
Szkoda, że dedykowana aplikacja nie posiada takich opcji jak wersja "komputerowa".
- jagabaga
W temacie zamieszczania zdjęć mam prośbę "kosmetyczną"
: jeśli wstawiacie kilka zdjęć w poście, jedno pod drugim, róbcie odstępy między nimi (wystarczy dwa razy nacisnąć Enter
). Bo bez tego często trudno znaleźć granicę, między dolną krawędzią danego zdjęcia a górną następnego i traci się czytelność/przejrzystość przeglądania. Dziękuję 

- Marcin S. Puzzler
- Administrator
Słuszna uwaga Jago
Dodatkowo proszę wziąć pod uwagę to, o czym pisał ostatnio Dawid: cytując post, w którym są zdjęcia, unikajmy ich pojawiania się w cytowanym poście (czyli kasujmy cyt. zdjęcia w treści naszego posta). Oczywiście dotyczy to cytowania postów, w których jest duża liczba zdjęć oraz sytuacji, w których nasz post będzie zrozumiały bez zdjęcia/zdjęć; zasadnym natomiast będzie cytat ze zdjęciem, jeśli mamy pytanie, uwagę dot. konkretnego zdjęcia z cytowanego posta).

Dodatkowo proszę wziąć pod uwagę to, o czym pisał ostatnio Dawid: cytując post, w którym są zdjęcia, unikajmy ich pojawiania się w cytowanym poście (czyli kasujmy cyt. zdjęcia w treści naszego posta). Oczywiście dotyczy to cytowania postów, w których jest duża liczba zdjęć oraz sytuacji, w których nasz post będzie zrozumiały bez zdjęcia/zdjęć; zasadnym natomiast będzie cytat ze zdjęciem, jeśli mamy pytanie, uwagę dot. konkretnego zdjęcia z cytowanego posta).
A czy w ogóle jakaś z tych stron ogarnia wstawianie zdjęć z telefonu? Bo tak szukam, patrzę i próbuję i nie mogę sobie z tym poradzić.
-
Ja używam Imgura, i jak zainstalowałam sobie aplikację na telefon to tam połowy opcji nie ma, więc wyrzuciłam i działam z laptopa.