Ale całkiem możliwe, że tą też mam.
spursik pisze:Kolekcja zakupiona w ciągu pięciu miesięcy
A taka fajna "zwierzęca mapa" od Ravena już ułożona. Jest zdjęcie w moim albumie.bkiaw13 pisze:spursik pisze:Kolekcja zakupiona w ciągu pięciu miesięcy
Niezłe zakupy. A co za puzzel kryje się jako 3 od dołu w drugim stosie licząc od lewej?
Skąd taki pomysł? Ja mam "trochę" puzzli i są one cały czas układane.aerial pisze:To już jest hurt![]()
Zauważyłem że sporo osób która kupuje duże ilości puzzli, nie specjalnie rwie się potem do ich układania.
Oczywiście nie wszyscy, ale było tu parę osób z kolekcją rosnącą gwałtownie, a sami przyznawali że nic jeszcze nie ułożylibkiaw13 pisze:Skąd taki pomysł? Ja mam "trochę" puzzli i są one cały czas układane.aerial pisze:To już jest hurt![]()
Zauważyłem że sporo osób która kupuje duże ilości puzzli, nie specjalnie rwie się potem do ich układania.
Mam podobne podejście. Kiedy widzę fajne, rzadko spotykane, używane puzzle, myślę: taka okazja się nie powtórzy. I tym sposobem trafia do mnie miesięcznie kilka pudełek. A układam 2-3.Dawid pisze:Nie mogę mówić za innych puzzlo-ciułaczy, ale w moim przypadku sprawa wygląda tak, że kupuję znacznie więcej, niż jestem w stanie ułożyć.
Wynika to głównie z tego, że ostatnio prawie w ogóle nie mam czasu na układanie, czyli każda liczba puzzli mnie przerasta - to raz. A po drugie, moim zdaniem obecne wzory w większości to... byle co (eufemizm),a tych używek z fajnymi wzorami raczej będzie z czasem mniej, niż więcej. Czyli lepiej kupić teraz, póki jeszcze w ogóle są dostępne i mieć co układać przez najbliższych kilka lat, niż być zdanym na łaskę i niełaskę producentów.
Nic dodać, nic ująćDawid pisze:Nie mogę mówić za innych puzzlo-ciułaczy, ale w moim przypadku sprawa wygląda tak, że kupuję znacznie więcej, niż jestem w stanie ułożyć.
Wynika to głównie z tego, że ostatnio prawie w ogóle nie mam czasu na układanie, czyli każda liczba puzzli mnie przerasta - to raz. A po drugie, moim zdaniem obecne wzory w większości to... byle co (eufemizm),a tych używek z fajnymi wzorami raczej będzie z czasem mniej, niż więcej. Czyli lepiej kupić teraz, póki jeszcze w ogóle są dostępne i mieć co układać przez najbliższych kilka lat, niż być zdanym na łaskę i niełaskę producentów.
Poza tym sam fakt posiadania też sprawia jakąś przyjemnośćMam tak z komiksami - mógłbym czytać skany ściągnięte z internetu za free (i tak robiłem za biednych, studenckich czasów
), ale znacznie fajniej jest widzieć ten regał zapełniający się kolejnymi tytułami
A nawet jak zacznie Cię ścigać to pociągniesz jej z półobrotu i będzie po sprawie.Czak Noris pisze:więc jeszcze mafia nie ściga mnie za długi
No, tak ze 3/4 tej kolekcji bym przygarnęłaeryczek pisze:A oto moja dotychczasowa kolekcja. Jak widać lubuje się w krajobrazami oraz widokach. Wszystko na zdjęciu czeka na swoją kolej. Puzzle są ułożone elementacją. Po ułożeniu odsprzedaję je dalej.
Vicky będę miał to na uwadzeVicky pisze:No widzę, że jest tego ogrom - zwłaszcza pod względem dużej elementacji
Jeśli ułożysz kiedyś ten Castorland 3000 na samym dole "Staw z łabędziami", to ja bardzo chętnie ustawię się jako pierwszy w kolejce
Ooo widzę Wasgije, chętnie bym przytuliłaspursik pisze:Kolekcja zakupiona w ciągu pięciu miesięcy
Ach Seebensee, pamiętam te puzzle, super się układało (z 10 lat temu je układałam), teraz leżą gdzieś u babci mojego męża, która również lubi puzzle - ale ona jakoś nie pali się do ich ułożenia... woli martwą naturę i aniołkieryczek pisze:Naliczyłem 90 000 elementów do ułożenia, więc będzie co robić. Aktualnie układam Seebensee Austria od Castora 2000 (ostatnie pudełko po prawej stronie na górze) a później chyba capnę Mona Lisę
Jak ich nie odzyskasz to możesz być pierwszą w kolejce po to pudełko, bo ja na pewno je sprzedamXeniaRodefsky pisze:Ach Seebensee, pamiętam te puzzle, super się układało (z 10 lat temu je układałam), teraz leżą gdzieś u babci mojego męża, która również lubi puzzle - ale ona jakoś nie pali się do ich ułożenia... woli martwą naturę i aniołkieryczek pisze:Naliczyłem 90 000 elementów do ułożenia, więc będzie co robić. Aktualnie układam Seebensee Austria od Castora 2000 (ostatnie pudełko po prawej stronie na górze) a później chyba capnę Mona Lisęmuszę je jakoś odzyskać