Dzięki za komentarze. Czy ja wspominałam, że ułożenie tego obrazka to 'krew, pot i łzy"?
Vicky pisze: ↑26 paź 2017, 22:51
Problem z tym obrazem jest taki, że jest cholernie ciemny. Dużo przestrzeni w brązowo-czarnych barwach. Maziaki. niewyostrzone kontury. No po prostu mega trudny. Nieraz się zastanawiałem nad nim - brać, czy nie?! - ale ostatecznie zawsze dominowało u mnie lenistwo i niechęć do takiego rodzaju uprzykrzania sobie życia.
Trafione w 10! Miałam dokładnie te same obawy. Wolałabym układać chyba 1500 nieba (ale z chmurkami

) niż takie ciemności. Zdecydowałam się tylko dlatego, że kilka lat temu była promocja w znanym markecie (były za 18 zł

). Raven 1500 za 18? Biorę i już! Nawet pani kasjerka się zdziwiła i pytała czy jeszcze są.
leżak pisze: ↑27 paź 2017, 18:47
Nawet nie chce mi się wierzyć, że niektórzy ułożyli to w 5000

Ten wzór już chyba niedostępny? Jak dla mnie również mission impossible.
Teraz czeka na mnie Bombardowanie Algieru (ale w wersji 3000

). Po komentarzach na forum wnioskuję że może w jakiś rok się uwinę. Niestety Algier odkładam na "kiedyś" bo jakoś nie mam czasu załatwić płyty HDF (a na takiej układam) w odpowiednim rozmiarze. Największe jakie się mieszczą to 3000 Trefla (jak człowiek kupował i przycinał to nie pomyślał, że inny producent = inny rozmiar).