Nieczęsto piszę na forum, ale cały czas o nim pamiętam, zaglądam i myślę, co zrobić, by je bardziej wypromować. Bo mimo wszystko miło by było, gdyby nasza społeczność się rozrastała.
I sobie pomyślałem, że skoro forum, jak na te czasy, działa naprawdę prężnie, więc może znajdą się osoby, które chciałby włączyć się do zewnętrznej promocji forum?
Po pierwsze Facebook - aby systematycznie się tam coś pokazywało. A jest co pokazywać.
Drugi pomysł do rozważenia (może wręcz alternatywa dla FB) forumowy instagram?
Trzecia propozycja, najtrudniejsza, to możliwość wykorzystania przestrzeni Przystanku Planszówka (dla młodszych forumowiczów - jestem współzałożycielem obu - Przystanku i Forum stąd propozycja). Na PP nie raz poruszałem tematykę puzzlową więc jest to przestrzeń, która mimo wszystko jest otwarta na takie działania. Jednak zdaje sobie sprawę, ze pisanie o puzzlach nie jest łatwe. Łatwo je pokazać, lecz napisać 300-500 słów o obrazku, emocjach jakie niósł i jakości często jest wyzwaniem. A do tego, tak jak na Facebooku można sobie pozwolić na średnie zdjęcia, tak w treściach, które ktoś ma czytać na stronie, o dobre zdjęcia trzeba zadbać. Ale jeżeli ktoś chciałby pisać - jest miejsce, i jest pomoc techniczna przy przygotowywaniu treści.
Przemyślcie, bo to najlepszy czas na działania. Co roku widać wzrost aktywności właśnie w okresie jesienno-zimowym. Zresztą sam "ojciec założyciel", Marcin S. Puzzler jest tego doskonałym dowodem