Ogólnie jest to mój pierwszy post na tym forum. Dzięki za akceptacje mojego konta na tym forum. Chciał bym się pochwalić swoimi ułożonymi puzzlami

Wyszło to tak:

Puzzle przyklejone na HDF grubość 2-3mm (nie pamiętam) ale nie grubsza. Przyklejona klejem Medium Plaid Mod Podge Matte Finish
oraz zabezpieczone od zewnątrz także tym klejo/lakierem ?

W tym roku znowu naszło nas na jakieś wyzwanie w postaci większych puzzli. Tym razem wybrałem coś zdecydowanie łatwiejszego ze względu na ograniczony czas ( dzieci, praca itp) dużo się zmieniło od pierwszego wyzwania.
Padło na Trefl Puzzle Unlimited Fit Technology 9000el. The Greatest Disney Collection 81020
Tutaj nie ma nawet co się rozpisywać. Nie było to takie wyzwanie jak z 1 pozycją puzzle podzielone na 6 worków po 1500szt więc bardziej dla młodzieży niż dla dorosłych, ale i tak jestem zadowolony z ułożenia tego. Poszło szybko i sprawnie nie przerywałem układania na więcej niż 3 dni. Układało się przyjemnie było widać szybko efekty. Ostatni worek ułożyłem w 6-7h. Tak nie mogłem się doczekać aż przykleję i powieszę na ścianie. Całość zajęła jakoś miesiąc bo święta i chrzciny u dziecka. Żebym miał wolny czas z tydzień bez pracy i dzieci też bym pewnie to ułożył

Wyszło tak:

Też super nawet bym powiedział że lepiej niż pierwszy obrazek. Takie obrazki bardziej mi się podobają po prostu.
Puzzle przyklejone również na HDF wymierzone tak żeby było miejsce na listwy. Listwy plastikowe cienkie (grubość puzzla) przyklejone klejem z tubki bezbarwnym. Ucięte pod kątem 45 stopni. Puzzle przyklejone na tańszy klej VICOL oraz tez zabezpieczone od zewnątrz tym klejem. Uchwyty do powieszenia przyklejone klejem z tubki. Jakieś nierówności na krawędziach dookoła ramy przykleiłem taśmę czarną żeby nie było widać HDF i to tyle.

Teraz na razie odpoczynek od układania, ale w przyszłości chciałbym ułożyć puzzle z kategorii 40320. Najprawdopodobniej będa to Ravensburger Disney Moments 40320el o ile pozwoli na to budżet

Dajcie znać Puzzlomaniacy jak podobają się wam nasze.

Pozdrawiam Paweł