World Jigsaw Puzzle Championship
- Charlotka90
- Czwarty stopień puzzlomaniactwa
World Jigsaw Puzzle Championship
World Jigsaw Puzzle Championship 2024
Jakim cudem przeszło to tutaj bez echa? W zeszłym tygodniu, w Hiszpanii, odbyły się Mistrzostwa w układaniu puzzli na czas. Warto wspomnieć o tym nie tylko w formie ciekawostki, ale też dlatego, że w konkursie indywidualnym 2 i 3 miejsce zdobyli Polacy! ;D
Podium w konkursie indywidualnym:
1. Kristin Thuv (Norway) czas 00:37:58
2. Weronika Huptas (Poland) czas 00:39:12
3. Krystian Niedziela (Poland) czas 00:41:09
Osobiście jestem bardzo dumna z tego, że polski speedpuzzling wszedł na tak wysoki poziom Sama w tym czasie to mogę co najwyżej ramkę ułożyć.
Gratulacje!!!
A dla zainteresowanych link do strony mistrzostw https://www.worldjigsawpuzzle.org/
Jakim cudem przeszło to tutaj bez echa? W zeszłym tygodniu, w Hiszpanii, odbyły się Mistrzostwa w układaniu puzzli na czas. Warto wspomnieć o tym nie tylko w formie ciekawostki, ale też dlatego, że w konkursie indywidualnym 2 i 3 miejsce zdobyli Polacy! ;D
Podium w konkursie indywidualnym:
1. Kristin Thuv (Norway) czas 00:37:58
2. Weronika Huptas (Poland) czas 00:39:12
3. Krystian Niedziela (Poland) czas 00:41:09
Osobiście jestem bardzo dumna z tego, że polski speedpuzzling wszedł na tak wysoki poziom Sama w tym czasie to mogę co najwyżej ramkę ułożyć.
Gratulacje!!!
A dla zainteresowanych link do strony mistrzostw https://www.worldjigsawpuzzle.org/
- wijkaa
- Piąty stopień puzzlomaniactwa
Re: World Jigsaw Puzzle Championship
Czy to jest masz forumowy Krystian??
- Gosia_M
Tak, to On
- Kotti32
Oglądałam wszystkie transmisje, wypadliśmy świetnie i bardzo często komentarzy mówili o naszych reprezentantach
Na grupie FB Puzzle to moja pasja są wszystkie wyniki i zdjęcia jakie były puzzle do ułożenia oraz zdjęcia naszych zwycięzców
Można też odwiedzić stronę organizatora i zobaczyć jak ogromna była ilość uczestników
Na grupie FB Puzzle to moja pasja są wszystkie wyniki i zdjęcia jakie były puzzle do ułożenia oraz zdjęcia naszych zwycięzców
Można też odwiedzić stronę organizatora i zobaczyć jak ogromna była ilość uczestników
2024: 166 obrazków - 157 055 elementów
2023: 200 obrazków - 200 014 elementów
2022: 160 obrazków - 158 372 elementy
2021: 111 obrazków - 117 892 elementy
2020: 116 obrazków - 119 710 elementów
2019: 15 obrazków - 17 840 elementów
2023: 200 obrazków - 200 014 elementów
2022: 160 obrazków - 158 372 elementy
2021: 111 obrazków - 117 892 elementy
2020: 116 obrazków - 119 710 elementów
2019: 15 obrazków - 17 840 elementów
- ira
Super informacja.
Wielkie gratulacje dla Krystka.
A może Weronika też należy do naszej społeczności forumowej.
Wielkie gratulacje dla Krystka.
A może Weronika też należy do naszej społeczności forumowej.
- kallarepka
Fajnie, że jest takie całkiem spore wydarzenie promujące układanie puzzli i fajnie, że Polacy sobie tak dobrze poradzili!
Wydaje mi się, że nikt z uczestników - poza Krystianem, ale on też ostatnio rzadko tu zagląda - nie jest forumowiczem, więc u nas przeszło bez większego echa. Ja sama jestem przeciwieństwem układania na czas i układam chętniej nietypowe wzory, a te proponowane przez Ravensburgera na mistrzostwach mało mi się podobały, więc to nie jest impreza dla mnie raczej i nie śledziłam za bardzo.
Wydaje mi się, że nikt z uczestników - poza Krystianem, ale on też ostatnio rzadko tu zagląda - nie jest forumowiczem, więc u nas przeszło bez większego echa. Ja sama jestem przeciwieństwem układania na czas i układam chętniej nietypowe wzory, a te proponowane przez Ravensburgera na mistrzostwach mało mi się podobały, więc to nie jest impreza dla mnie raczej i nie śledziłam za bardzo.
-
Nieskromnie przyznaję przyjechaliśmy i rozjechaliśmy konkurencję. Królowa śniegu jak ja osobiście nazywam Kristin w tym roku była ten krok przed nami, ale za rok kto wie. Same Mistrzostwa to coś czego nie da się opisać słowami, dla mnie to spełnienie marzeń i juz podjąłem decyzję o kolejnym stracie. Naprawdę zachęcam każdego kto uwielbia układać puzzle do wyjazdu na te mistrzostwa. W razie jakikolwiek pytań śmiało piszcie wiadomości jeśli tylko będę umiał to pomogę. Jeśli chodzi o moje zniknięcie z forum, było ono spowodowane właśnie tym że od Marca rozpocząłem przygotowania do mistrzosyw i nic poza 500 nie układałem. Niedługo wracam do was z relacjami już z mojego świata gigantów.
Ogromne gratulacje i poklony
- ira
Jak bym wiedziała wcześniej, że wybierasz się na te mistrzostwa, to typowałabym Ciebie na pretendenta do zwycięstwa i nie pomyliłabym się. No po prostu jesteś WIELKIkrysteksc pisze: 25 września 2024, 23:53 Nieskromnie przyznaję przyjechaliśmy i rozjechaliśmy konkurencję.
A tak teraz się zapytam (bo na filmikach nie było tego widać) czy układałeś swoją metodą? Wszystkie puzzle przed Tobą na blacie? Czy zmieniłeś podejście ? Tak z ciekawości pytam.
-
Taktyka była prosta. Odwracanie przy jednoczesnym wybieraniu ramki, a potem zaczynałem od najbardziej charakterystycznych cześci obrazka. Debiut uważam wypadł świetnie a za rok już z tegorocznym doświadczeniem powalczę dalej.ira pisze: 26 września 2024, 11:19Jak bym wiedziała wcześniej, że wybierasz się na te mistrzostwa, to typowałabym Ciebie na pretendenta do zwycięstwa i nie pomyliłabym się. No po prostu jesteś WIELKIkrysteksc pisze: 25 września 2024, 23:53 Nieskromnie przyznaję przyjechaliśmy i rozjechaliśmy konkurencję.
A tak teraz się zapytam (bo na filmikach nie było tego widać) czy układałeś swoją metodą? Wszystkie puzzle przed Tobą na blacie? Czy zmieniłeś podejście ? Tak z ciekawości pytam.
- ira
Już teraz życzę zwycięstwakrysteksc pisze: 26 września 2024, 19:48 Debiut uważam wypadł świetnie a za rok już z tegorocznym doświadczeniem powalczę dalej.
- kallarepka
Brawo!!! Gratulacje!!! Kto jak nie ty! Szczerze mówiąc byłam przekonana, że nikt ci nie dorówna w prędkości układania. Oby w przyszłym roku się udało zdobyć pierwsze miejsce. Choć i trzecie to świetny wyczyn.krysteksc pisze: 25 września 2024, 23:53 Nieskromnie przyznaję przyjechaliśmy i rozjechaliśmy konkurencję. Królowa śniegu jak ja osobiście nazywam Kristin w tym roku była ten krok przed nami, ale za rok kto wie. Same Mistrzostwa to coś czego nie da się opisać słowami, dla mnie to spełnienie marzeń i juz podjąłem decyzję o kolejnym stracie. Naprawdę zachęcam każdego kto uwielbia układać puzzle do wyjazdu na te mistrzostwa. W razie jakikolwiek pytań śmiało piszcie wiadomości jeśli tylko będę umiał to pomogę. Jeśli chodzi o moje zniknięcie z forum, było ono spowodowane właśnie tym że od Marca rozpocząłem przygotowania do mistrzosyw i nic poza 500 nie układałem. Niedługo wracam do was z relacjami już z mojego świata gigantów.
A tymczasem czekam na kolejne duże formaty