SuperVicky pisze: 27 listopada 2023, 23:36 Tematyka szeroko pojętej zimy. Święta - wiadomo - przy okazji.

Moderatorzy: Vicky, Czak Noris
SuperVicky pisze: 27 listopada 2023, 23:36 Tematyka szeroko pojętej zimy. Święta - wiadomo - przy okazji.
Właśnie nad tym się dzisiaj też zastanawiałam.
Popieram tę propozycjęwijkaa pisze: 22 stycznia 2024, 19:50 Ja bym chciała kontynuować konkursy tematyczne. Mogą być dwa + zimowy, terminy też mogą być analogiczne jak były, zrobiłabym nowe głosowane na tematy. I bym chciała żeby to się odbyło niezadługo, żeby sobie odłożyć na nie puzzle i ich przypadkiem teraz nie ułożyć.
ja bym dołożyła jeszcze kategorię LAS, ale chyba już jest z czego wybieraćaneta pisze: 22 stycznia 2024, 21:09
Zgłaszam tematy do ankiety:
- Polska (czytaj: widoczki z Polski, ale też malarstwo polskie, mogą też być mapy albo puzzle związane z historią Polski; ale nie takie jedynie wyprodukowane w Polsce)
- jedzenie i picie
- romantyczne puzzleczyli zakochane pary albo puzzle z serduszkami (kojarzę np. walentynkowe Eurographics albo Grafikę z sercami)
- Zamek Neuschwanstein (może nie każdy układał, a jest tego tyle wersji, że rezultaty takiego forumowego eventu mogłyby być imponujące)
- puzzle czarno-białe (w skali odcieni szarości)
- kwiaty
- kolaże
- kobiety
- puzzle z poprzedniego wieku (to może być ciężkie, bo ogranicza trochę marki do Trefla, Ravena i staruszków typu Fame czy Annaberger)
- pojazdy/ motoryzacja
- puzzle drewniane
Wyzwanie mogłoby być roczne, a mogłoby być krótsze, byle nie za krótkie. Funkcjonowałoby równolegle z innymi naszymi zabawami.Vicky pisze: 24 stycznia 2024, 21:03 Kwestia 5.
Jaga zapodała swój grubszy motyw na Konkurs. Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale miałoby to mieć charakter rocznego wyzwania? To jest trochę niejasne (dla mnie) i jeśli w ogóle, to trzeba byłoby prosić o rozwinięcie idei, żebyśmy mogli się zastanowić i wypowiedzieć.
Hurra! Ja w tym roku wyjątkowo wcześnie wpadłam w nastrój świąteczny Stosik puzzli przygotowany, oby udało się z tego ułożyć chociaż ze 3 pudełka, zobaczymy.Vicky pisze: 10 grudnia 2024, 22:22 Już jutro rano pojawi się nowy wątek na wstawianie swoich zimowych propozycji ułożonych puzzli.