Gibsons 4x500 - The Glory of Steam (Barry Freeman)
Pierwszy obrazek zatytułowany " Sharing the Moment".
Nie wiem dokładnie o co chodzi (daty, elementacje) ale z grubsza mogę się zadeklarować na jakiś odjechany obrazek ale w elementacji 1500 - 2000. Jeśli by musiały być większe, np. 3000 to tylko wtedy gdyby na pewno podzielone były na dwa worki.Tysiaki pisze: 19 stycznia 2025, 15:23 Chyba dobry wątek aby zapytać. Ile osób było by chętnych na puzzle o tematyce kolei? Dokładnie chodzi o obraz z naszego podwórka. Cieka jestem ile osób i na jak duża elementqcja były by chętne osoby. Nie ukrywam że chodzi mi coś po głowie.
Dziękuję, cieszę się, że się podoba.WiesławA pisze: 24 stycznia 2025, 02:39 Świetny, tematyczny wątek.
Może dlatego ja z racji zainteresowań mam ogrom puzzli z budynkami![]()
To że ktos wystawia za krocie nie znaczy, że za tyle sprzeda. Troszkę jestem w temacie gadżetów kolejowych i wiem co mówię. Podobna sytuacja tyczy się modeli kolejowych. Zobaczy ktis zestaw piętrowy firmy Rivarossi za 1200-1800 i już myśli że jego model z byłego NRD jest tyle samo warty
Tysiaki pisze: 29 stycznia 2025, 10:31 To że ktos wystawia za krocie nie znaczy, że za tyle sprzeda. Troszkę jestem w temacie gadżetów kolejowych i wiem co mówię. Podobna sytuacja tyczy się modeli kolejowych. Zobaczy ktis zestaw piętrowy firmy Rivarossi za 1200-1800 i już myśli że jego model z byłego NRD jest tyle samo wartyPrzykładów moge mnożyć
![]()
Pisałem o puzzlach z polską lokomotywa. Swego czasu było tak że Wszytsko z magicznym symbolem "PKP" było 3-4x drozsze. Ale to już inny temat.ira pisze: 29 stycznia 2025, 11:15Tysiaki pisze: 29 stycznia 2025, 10:31 To że ktos wystawia za krocie nie znaczy, że za tyle sprzeda. Troszkę jestem w temacie gadżetów kolejowych i wiem co mówię. Podobna sytuacja tyczy się modeli kolejowych. Zobaczy ktis zestaw piętrowy firmy Rivarossi za 1200-1800 i już myśli że jego model z byłego NRD jest tyle samo wartyPrzykładów moge mnożyć
![]()
![]()
Pisząc o cenie lokomotywy (pojazdu a nie puzzli) przeczuwałam, że nie będę zrozumiana.
To był taki mój żarcik. Wiedzą, co miałam na myśli, Ci co, coś więcej wiedzą o czasach głębokiego PRL-u. Odniosłam się tutaj do słynnego przemówienia Gomółki, w którym próbował usprawiedliwić wzrost cen mówiąc: cytuję nie dosłownie "tak, chleb, zdrożał, mięso zdrożało, cukier zdrożał, ale za to lokomotywy staniały".
Można poczytać więcej na ten temat np tutaj: https://przystanekhistoria.pl/pa2/temat ... -1968.html
Jest szansa, że coś będzie się dziać w kierunku obniżki, bo kolega mojego syna już od kilku lat nosi się z zamiarem kupna lokomotywy i postawienia jej na posesji (tory już ma!ira pisze: 27 stycznia 2025, 15:09 Czy może ktoś ma jakieś wieści na temat cen, czy słychać coś, że lokomotywy mają stanieć?![]()
![]()
![]()
Kolega syna musi być nieźle zakręconyjagabaga pisze: 30 stycznia 2025, 11:39 Piękny Griffinek![]()
Jest szansa, że coś będzie się dziać w kierunku obniżki, bo kolega mojego syna już od kilku lat nosi się z zamiarem kupna lokomotywy i postawienia jej na posesji (tory już ma!ira pisze: 27 stycznia 2025, 15:09 Czy może ktoś ma jakieś wieści na temat cen, czy słychać coś, że lokomotywy mają stanieć?![]()
![]()
![]()
), a jednak jeszcze nie kupił... Więc może ma jakieś spekulacyjne przecieki...
![]()
![]()
Chodzi o puzzle czy o model?ira pisze: 30 stycznia 2025, 14:23Kolega syna musi być nieźle zakręconyjagabaga pisze: 30 stycznia 2025, 11:39 Piękny Griffinek![]()
![]()
![]()
), a jednak jeszcze nie kupił... Więc może ma jakieś spekulacyjne przecieki...
![]()
![]()
![]()
ale to mi się podoba.
![]()
![]()
Dzięki. Zapisałam sobie w zakładkach - może skorzystam jak już będę bardzo zdesperowana. Ładne, piekne - tylko te cenyTysiaki pisze: 30 stycznia 2025, 14:48 Apropo puzzli z pociągami. Jak kto "desperat" to takie coś znałem https://www.mcprint.eu/pl/puzzle-sklep/ ... j&size=268
Chodzi o prawdziwą lokomotywę. Widziałam stronę PKP z ogłoszonym przetargiem - cena wywoławcza np. 44 000 zł.Tysiaki pisze: 30 stycznia 2025, 14:49Chodzi o puzzle czy o model?ira pisze: 30 stycznia 2025, 14:23Kolega syna musi być nieźle zakręconyjagabaga pisze: 30 stycznia 2025, 11:39 Piękny Griffinek![]()
Jest szansa, że coś będzie się dziać w kierunku obniżki, bo kolega mojego syna już od kilku lat nosi się z zamiarem kupna lokomotywy i postawienia jej na posesji (tory już ma!), a jednak jeszcze nie kupił... Więc może ma jakieś spekulacyjne przecieki...
![]()
![]()
![]()
ale to mi się podoba.
![]()
![]()
![]()
Potwierdzam, że chodzi o prawdziwą lokomotywęira pisze: 30 stycznia 2025, 15:08Chodzi o prawdziwą lokomotywę. Widziałam stronę PKP z ogłoszonym przetargiem - cena wywoławcza np. 44 000 zł.![]()
![]()
Podobają mi się oba pomysłyjagabaga pisze: 30 stycznia 2025, 18:24Potwierdzam, że chodzi o prawdziwą lokomotywę.
Jako ciekawostkę napiszę jeszcze, że inny zakręcony kolega jest coraz bliżej finalizacji zakupu zaniedbanej stacji kolejki wąskotorowej. Cieszę się, że młode pokolenie, gdy tylko chce, potrafi mieć pasje i pozytywnie świrować.
Będę ten cytat pokazywał wszystkim co twierdzą, że za dużo kasy wydaje na hobby.jagabaga pisze: 30 stycznia 2025, 11:39 kolega mojego syna już od kilku lat nosi się z zamiarem kupna lokomotywy i postawienia jej na posesji (tory już ma!),