Poszukiwany - poszukiwana

Jeśli chcesz się czegoś pozbyć
Awatar użytkownika
Tradi
Piąty stopień puzzlomaniactwa

Poszukiwany - poszukiwana

Post autor: Tradi »

Aktywny, zaangazowany w zycie forum uzytkownik.
Mam na zbyciu kilka pudelek nowych, nieotwartych puzzli. Chetnie oddam i wysle je za darmo.
Szukam osoby ktora chcialaby je ulozyc a pozniej sprzedac.
Uzyskane w ten sposob fundusze przekazac potem na forumowa zrzutke.
Moge dorzucic jeszcze kilka opakowan puzzli juz ulozonych wczesniej ale kompletnych.

O ile uznasz/ uznacie ze puzzle sa handlowo rokujace, dajcie znac.
Nie mam zadnych oczekiwan, ale jesli zysk wyjdzie ultra mizerny to tez mija sie z celem.

Wysylka USA, czas oczekiwania +- 5 tygodni.

zx1.JPG
zx2.JPG
zx3.JPG
zx4.JPG
zx5.JPG
Awatar użytkownika
wijkaa

Re: Poszukiwany - poszukiwana

Post autor: wijkaa »

Hejka, ciekawa propozycja.
Ja nie bardzo się orientuje, ale pewnie po 50 zł za sztukę by można wyciągnąć, nie?
A ile wysyłka by kosztowała?@
Elif
Trzeci stopień puzzlomaniactwa

Post autor: Elif »

Bardzo miło że chce wesprzeć forum :) chętni do ułożenia puzzli na pewno by się znaleźli, sama też bym chętnie ułożyła zresztą :)
Tylko z praktycznego i ekonomicznego punktu widzenia nie do końca ten pomysł rozumiem, bo jeśli głównym celem na być wsparcie forum, to chyba lepiej by było zamiast wydawać na wysyłkę sprzedać je na miejscu i środki z tego przekazać. Nie orientuje się ile kosztuje taka wysyłka do polski, ale teraz raczej tanio nie jest, bo może się okazać że zysk by wyszedł podobny do poniesionych kosztów.
A jakby miały trafić do polski to też lepiej by było sprzedać je nowe, jeśli zakładamy że głównym celem jest wsparcie budżetu forum.
Ostatnio zmieniony 16 marca 2025, 04:41 przez Elif, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Tradi

Ja sie do sprzedawania czegokolwiek nie nadaje. W zyciu nic nie sprzedalam :)
Zal wyrzucac, biblioteki nie chca przyjmowac, trzymac z nadzieja ze kiedys moze uloze ? ech.
Nie znam zadnej osoby ktora uklada puzzle .
Tak po prostu, na glos kminie ;)

Wiem ze jest promocja na wysylke paczek morskich do Polski ( do 10 kg ) wiec naszla mnie mysl.
Zdaje sobie sprawe ze te + dodatkowe puzzle nie sa to wybitne perelki, dlatego prosilam o opinie.

Dzieki za odzew. Przetrawie temat raz jeszcze.
Elif

Wyrzucać nie można, szkoda.
Paczka 10kg to trochę upchnąć można :) tylko kwestia jak to cenowo wychodzi i jak z cłami itp atrakcjami teraz, bo to wszystko się zmienia.
Tradi pisze: 16 marca 2025, 04:00 Ja sie do sprzedawania czegokolwiek nie nadaje. W zyciu nic nie sprzedalam
To może czas spróbować? :) nie masz jakiś lokalnych serwisów z ogłoszeniami? Czasem to tez dobre miejsce żeby innych układających puzzle poznać :D np na olx w mojej okolicy widzę kilka dziewczyn co raz daje ogłoszenia że wymieni puzzle :)
Chociaż wiem jak to jest, mi samej też ciężko się zebrać, a już miejsca w domu brakuje przez te kolekcje :oops:
Awatar użytkownika
edorka

Post autor: edorka »

Wydaje mi się, że ebay działa w stanach ;)

Jest bardzo dużo bardzo fajnych wzorów za oceanem, u nas niedostępnych, albo bardzo drogich i wielu z nas ślini się na pewne wzory (j na pewno :D), tylko te koszty wysyłki. Trzeba by złapać kogoś kto często lata między kontynentami ;) i mógłby przy okazji zrobić przerzut ;)
Awatar użytkownika
Tradi

Nie bylo moja intencja by sie kims posluzyc, by komus zlecic robote.
Chyba mialam na to zla, malo logiczna wizje.

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi :)
Awatar użytkownika
wijkaa

Post autor: wijkaa »

Hej, ale nikt nie pomyślał że się kimś chciałaś posłużyć. Pomysł bardzo zacny i fajny. Moje tempo układania jest bardzo powolne więc ja się 2000 hurtem nie bardzo mogę zdecydować, rok bym układała. Gdyby to były 1000, to nadal by to trwało kilka miesięcy ale bym brała w ciemno.

Tylko wciąż mnie nurtuje czy to się kalkuluje, czy koszt przesyłki nie zje całego przychodu ze sprzedaży
Awatar użytkownika
Tradi

Koszt przesylki byc moze zje koszta przychodu ze sprzedazy. Zalezy.
Po wstepnej kalkulacji jakby sie sprzedaly po 20 zl za opakowanie byloby na plusie.
Ja nie chce nic w zamian. Zadnego zwrotu moich kosztow.
Na cle nie wyladuja napewno bo dodam jeszcze puzzle uzywane, kompletne. Wtedy paczka uchodzi w deklaracji za "rzeczy uzywane"

Ludzie prezentuja tu cudowne puzzle. Raczej mam kompleks ze moje sa za banalne, nie warte swieczki ;)
Moze sie musze jeszcze nauczyc rozpoznawac te chodliwe :) i cos zgromadzic.
Ktos mi podszepnie " te zostaw, tamte nie "

Moje myslenie bylo proste : wysylam komus, ktos sie cieszy :) ja sie ciesze ze on/a sie cieszy ;) uklada, sprzedaje w/g uznania cenowego, co zarobi wplaci na zrzutke forumowa.

Moze tez sluszna byla uwaga ze powinnam sama to spieniezyc, albo bez zawracania glowy na pol swiata to co wydalabym na wysylke wplacic na zrzutke i uproscic wszystkim zycie :)
Moze wyrwalam sie z ta propozycja za spontanicznie...
Hmm
Elif

Myślę że nikt nie pomyślał że chcesz się kimś posłużyć :)
Tradi pisze: 16 marca 2025, 22:33 Moje myslenie bylo proste : wysylam komus, ktos sie cieszy ja sie ciesze ze on/a sie cieszy uklada, sprzedaje w/g uznania cenowego, co zarobi wplaci na zrzutke forumowa.
Bardzo dobre założenie i pomysł, tylko nam się załączyli księgowi w głowie :lol:

Ja uważam pomysł za bardzo fajny, można nawet zrobić bazarek z puzzlami na forum :) myślę że chętni się znajdą, a resztę zawsze będzie można sprzedać poza.
Tradi pisze: 16 marca 2025, 22:33 Ludzie prezentuja tu cudowne puzzle. Raczej mam kompleks ze moje sa za banalne, nie warte swieczki
Moze sie musze jeszcze nauczyc rozpoznawac te chodliwe i cos zgromadzic.
Ktos mi podszepnie " te zostaw, tamte nie "
Uważam że najważniejsze żeby Tobie się podobały te które kupujesz i układasz, bo to Ciebie cieszyć mają :)
Ja się nie bardzo orientuje co jest chodliwe bardziej, kupuje co mi się podoba, chociaż czasem w pakiecie z czymś czego bym normalnie nie kupiła, ale i tak ułożę :lol: można sugerować się cenami nowych danej firmy, wiadomo że marki które wyjściowo mają ceny wyższe zazwyczaj za więcej później się sprzedaje i jest ich mniej na rynku. na pewno liczy się tez jakość, a to już możesz sama ocenić jak układasz.
A jeśli chodzi o unikalne wzory albo niedostępne u nas to myślę ze są tu osoby które śledzą rynek i mogłyby coś podpowiedzieć :)
Awatar użytkownika
Tost
Drug stopień puzzlomaniactwa
Drug stopień puzzlomaniactwa

Post autor: Tost »

Bardzo zacna inicjatywa. Ale chyba trzeba poczekać, aż Vinted powiększy zasięgi ( i to baardzo), wówczas może i coś by z tego wyszło.

Milton Bradley puzzle - super fajne układałbym :geek:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzedaż i wymiana”